Isıtma ve Soğutma Sisteminin Önemi

Isıtma ve Soğutma Sistemlerinin geçmişine baktığımızda henüz teknolojinin hayatımıza dokunmadığı yıllara dönüyoruz. İlk çağlarda gıda maddelerinin bozulmaması için mağara ya da toprak altına saklanması da bir iklimlendirme yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Yerleşik düzene geçmekle birlikte binaların ve evlerin ısıtılması ya da soğutulması için iklimlendirme sistemleri devreye girdi. İlk zamanlar yalnızca ihtiyaç olarak ve bir anlamda zorunluluk olarak uygulanırken günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle artık insanların yararına üretimler yapılmıştır. Artık günümüzde iklimlendirme cihazları hayatımızın her noktasında vazgeçilmez bir unsur olarak yerini koruyor. Yaz aylarında da kış aylarında da Isıtma ve Soğutma Sistemleri önemlidir. Yaz aylarında soğutmak ve odanın nem dengesini korumak için kullanılırken kış aylarında ısınmak için kullanılıyor. Her iki mevsimde de havayı devir daim ediyor ve toz, pislik ve mikroptan arındırıyor. Sistemlerin kurulumu sırasında mümkün olduğunca çevre dostu bir yaklaşım sergileniyor ki bu da kullanıcılar için daima artı bir değer oluyor.

Isıtma ve Soğutma Sistemleri nasıl çalışır?

Soğutma sistemlerinin çalışma prensibi şu şekildedir; belirli bir basınç durumunda bulunan likit soğutucu akışkanın, istenilen sıcaklıkta buharlaştırılması ve bu buhar halinden tekrar sıvı hale dönüştürülmesi şeklinde çalışır. Isıtma ve soğutmada kullanılan pompa türlerinden biri inline pompalardır. Emme ve basma flanşları aynı hat üzerinde olan in-line pompalar tesisata direkt bağlanabilen pompalardır. In-line pompalar; su arıtma sistemlerinde, endüstriyel uygulamalarda, iklimlendirme sistemlerinde ( ısıtma ve soğutmada ) kullanılır. Islak rotorlu inline pompalar ve kuru rotorlu inline pompalar olmak üzere 2 çeşit inline pompa tipi mevcuttur.

Epsilon Mekanik olarak gerek kurumsal firmalar gerekse bireysel hane bazlı ısıtma ve soğutma sistemleri için proje halinden uygulamanın tamamlanıp teslimine kadar , deneyimli uzman ekip arkadaşlarımı ile sizlere çözümler sunmaktayız.